(*) Formació regulada per l’ORDRE IRP/516/2010, de 8 de novembre,sobre el procediment d’acreditació del personal tècnic competent per a l’elaboració de plans d’autoprotecció en l’àmbit de la protecció civil.
D’acord amb el previst en els punts 1.b) i 2.b) de l’article 17 del decret 82/2010, que estableix les formules per aconseguir l’acreditació del personal tècnic competent per elaborar plans d’autoprotecció de les activitats i centres d’interès per a la protecció civil local i de Catalunya, els tècnics que desitgin acreditar-se han de superar una formació bàsica (activitats i centres de l’annex IC) i posteriorment una formació superior (activitats i centres de l’annex IA).
(existeixen altres formules d’acreditació del personal tècnic, vegeu article 17 complert del Decret).
D’acord amb l’article 14 del decret 82/2010, Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i segons el punt b) formar i acreditar el personal tècnic competent als efectes d’aquest decret , seguint les directrius de la direcció general competent (p.ex. la resolució de 8 de novembre de 2010 de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya que detalla els criteris d’avaluació del curs), aquest organisme li correspon la competència de formar els tècnics competents per a l’elaboració de plans d’autoprotecció.
Considerat el marc legal i amb les urgències que apareixen considerant el curt termini entre la publicació del Decret i l’entrada en vigor per les activitats de l’Annex IC, 7 de juliol de 2010 i 7 de gener de 2011 respectivament, amb el que suposa pel que fa a identificació d’activitats i centres afectats a la plataforma HERMES i posterior lliurament del PAU, l’ISPC va planificar la realització de 4 edicions del curs de formació bàsica per elaborar plans d’autoprotecció de les activitats i centres d’interés de la protecció civil local amb inici el mes de novembre de 2010 i finalització el febrer de 2011 de les quals només 2 s’han iniciat.
Aquests cursos s’imparteixen a les aules de formació dels Serveis Territorials del Departament d’Interior (almogavers 119 l’edició nº4) i al Departament d’Interior al C/ Diputació, 355 l’edició nº2. i tenen una durada de 132 hores i ofereixen un ampli ventall de docents, cadascun especialista en la seva matèria.
Així doncs, s’entén que considerats els tràmits i terminis que preveu el Decret i la formació i tràmits posteriors per l’acreditació són compatibles en el temps i així els titulars de les activitats i centres puguin disposar d’un tècnic acreditat i lliurar el PAU dins dels terminis conferits.
Donada la juventut del curs, deixeu que us digui que ho “estem patint a la propia pell”, fins ara ja hem rebut dos calendaris diferents, hem començat la matèria del segon mòdul sense apunts, alguns dels apunts (que si que hem rebut) tenen errors i alguns dels ponents arriben una hora tard perquè no han entès l’horari. Estic convençut que, en aquesta i en les properes convocatòries, aquests problemes quedaran resolts i el que ara us comento acabarà essent senzillament una anècdota.
Per cert, pels alumnes de l’edició nº4, dilluns 10/01/2011 a les 15:00h tenim l’exàmen del primer mòdul i l’altre grup el té el divendres dia 14/01/2011.
Sol·liciti una visita tècnica, li farem la proposta més adequada a la seva activitat.
Contacti amb nosaltres a info@consultoriatt.com.
Disposem de tècnics competents i acreditats d’acord amb l’Ordre IRP/516/2010 i l’article 17 del Decret 82/2010.
Teniu previst fer més cursos?
Hola Jorulo,
Tal i com comento al segon paràgraf, l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) és l'ens responsable de la formació del personal tècnic competent per l'elaboració de PAUs, mira't el punt b) de l'article 14 de decret 82/2010.
No obstant això, el mateix decret i en el punt següent (punt c) de l'article 14) preveu l'acreditació de centres de formació necessaris obrint la porta a l'empresa privada en aquesta matèria.
Al respecte et puc comentar varies coses; la primera és que Ctt no és una entitat formadora acreditada, o sigui, no formem tècnics competents.
La segona és que, pel que jo sé, la propera convocatòria que l'ISPC preveu realitzar pel que fa a formació presencial, és de cara a la tardor d'aquest any però, que jo sàpiga, no hi ha res oficial. D'altra banda, com que el decret preveu la formació a distància, podria ser aquesta una bona via, pero desconec com està aquest tema.
Finalment dir-te que actualment no hi ha cap entitat formadora reconeguda (a la web no apareix), encara que hi ha qui ja ha sol·licitat informació al respecte.
De totes maneres, la millor font d'informació, per actual, rigorosa i oficial, sempre serà la web de la conselleria d'interior.
existeix alguna alternativa ja??? on line,centres acreditats, etc….???
Bon dia anònim,
Malauradament no ha canviat res des de la publicació de l'anterior comentari.
Les formules previstes al decret són presencials (a través de l'ISPC o d'alguna entitat acreditada) i no presencials.
Pel que fa al primer punt desconec si ja hi ha cap entitat, però diria que no, l'acreditació és pública. D'altra banda l'ISPC no té cap convocatoria oberta. Fixa't que va iniciar-se un curs el dia 30 de juny. Per estar-ne al dia consulta el nostre blog o la seva web a http://www.gencat.cat/interior/ispc/.
Pel que fa al segon punt, bo i descarregant el manual (*) i sol·licitant plaça per la propera convocatoria a examen al DIRIP, que pel que veig a la web tampoc hi ha cap convocatoria oberta ara.
(* per descarregar el manual enganxa la següent adreça a l'explorador)
http://www20.gencat.cat/portal/site/interior/menuitem.6f5b0b24f89fef6e949cac3bb0c0e1a0/?vgnextoid=93ed7e9554d80310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=93ed7e9554d80310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default
Hola,
És pot fer el curs sense la titulació universitària?
Si es així, a on?
Hola Ruth,
No. Si et mires l'article 2 de "l'ORDRE IRP/516/2010, de 8 de novembre,sobre el procediment d’acreditació del personal tècnic competent per a l’elaboració de plans d’autoprotecció en l’àmbit de la protecció civil" veuràs que demana en tots els casos titulació acadèmica.