Aquesta tarda, aprofitant les classes que la sra. Raquel Canet, tècnica de la DGPC, havia d’impartir ha aprofitat per aclarir una sèrie de dubtes que li hem plantejat i que molt probablement tinguin els usuaris de la plataforma.
Us deixo aquí les seves respostes.
- Qui s’encarregarà de la tramitació del PAU a través de la plataforma HERMES?
El tècnic responsable.
- Qui pot ser el responsable tècnic?
Tècnic que s’ocuparà de la gestió (no redacció) del PAU a través de la plataforma HERMES.
Opcions:
1- Un tècnic de la propia empresa afectada pel decret i nomenat pel titular de l’empresa, activitat o centre. No cal que sigui un tècnic acreditat.
2- Un tècnic extern a l’empresa, activitat o centre. En aquest cas haurà de ser un tècnic amb l’acreditació vigent.
3- El mateix que ha redactat el PAU.
Recomanacions;
La fórmula aconsellada és que el mateix tècnic acreditat que redacti el PAU assumeixi la tasca de responsable tècnic.
- Com es determina qui és el responsable tècnic?
Dins de la plataforma, i un cop declarada l’afectació de l’empresa, el titular nomenarà aquest tècnic per mitjà d’un document pdf editable que conté la mateixa plataforma.
- Serveix el nou DNI com a certificat de signatura digital?
No. Ja que el DNI no compleix els requisits que es demanen al certificat.
- Qui pot emetre un certifcat adequat?
En aquests moments, i de forma segura, us puc dir que CAMERFIRMA.
- On trobo CAMERFIRMA?
- Quin tipus de certificat és necessari?
Un certificat de pertinença a empresa que contindrà el NIF del titular i el CIF de l’empresa; amb qualitat de signatura reconeguda amb nivell de seguretat 4.
Notes;
1- En el cas de tècnic propi de l’empresa afectada contindrà el NIF del tècnic i el CIF de l’empresa afectada.
2- En el cas de tècnic aliè el certificat contindrà el NIF del tècnic i el CIF de l’empresa on treballi el tècnic i no pas de l’empresa afectada (cas de tècnics que treballen en empreses de serveis del tipus consultories o enginyeries).
3- En el cas de tècnic municipal, el certificat serà del tipus “certificat d’empleat public” que contindrà el NIF del tècnic i el CIF de l’ajuntament on treballi el tècnic.
4- En el cas de tècnic que treballa parcialment a l’administració i parcialment al sector privat es recomana la tinença de dos certificats, un per cada cas.
5- Per tècnics freelance amb règim d’autònom, el certificat de pertinença a empresa contindrà per duplicat el seu NIF ja que ell serà la seva propia empresa.
6- Considerades les possibles situacions, un tècnic podrà redactar i gestionar a través de la plataforma un PAU que no correspongui a l’empresa on “pertany”. Aquest fet pot portar “conflictes” si un tècnic que treballa a jornada complerta amb una empresa afectada pel decret i que aporta el CIF al seu certificat redacta i gestiona un PAU d’un tercer. Per exemple, la plataforma permet que un empleat públic redacti PAU’s per compte propi a entitats privades amb l’ús del “certificat d’empleat public”.
7- El responsable tècnic ha de disposar de certificat de pertinença a empresa ja que aquest l’autentificarà durant els tràmits a realitzar a la plataforma.
8- El titular de l’empresa, centre o establiment ha de disposar de certificat de pertinença a empresa ja que aquest l’autentificarà durant els tràmits i signatures a realitzar a la plataforma.
- El tècnic municipal encarregat d’informar els PAUs necessita estar habilitat?
No
- i certificat digital?
Si, del tipus “certificat d’empleat public”.
Deixa un comentari