Segons l’article 17 del decret hi ha tres camins per la acreditació del personal tècnic competent per elaborar plans d’autoprotecció;
- Acreditació d’experiència suficient en l’elaboració de plans d’autoprotecció.
- Superació de cursos de formació per elaborar plans d’autoprotecció.
- Superació d’un examen lliure alternatiu al curs per demostrar els coneixements en l’elaboració de plans d’autoprotecció.
Acreditació d’experiència;
- Titulació universitària + experiència acreditada en elaborar PAU Annex IC:
- Acreditació, mitjançant certificats emesos pels corresponents ajuntaments o, si escau, col·legis professionals, que ha elaborat per compte propi o aliè, un mínim de 3 plans de protecció civil d’àmbit local o plans d’autoprotecció d’activitats i centres d’interès per a la protecció civil local.
- Titulació universitària + experiència acreditada en elaborar PAU Annex IA/IB:
- Acreditar que s’han elaborat un mínim de 3 plans d’autoprotecció d’activitats de l’interès per a la protecció civil de Catalunya. Aquesta acreditació es farà a través del col·legi professional corresponent o a través de certificats emesos per les persones titulars de les activitats per les quals han estat elaborats els plans d’autoprotecció o bé emesos per la persona titular de l’activitat, organisme o administració per la qual els han elaborat.
Formació;
- Elaboració de PAUs per activitats incloses a l’Annex IC – CURS DE FORMACIÓ BÀSICA (132 hores).
Titulació Universitària i la superació d’un curs de formació bàsica de 132 hores (117 teòriques i 15 pràctiques ) per elaborar plans d’autoprotecció de les activitats i centres d’interès per a la protecció civil local. El contingut del qual es descriu a l’annex I de l’Ordre sobre el procediment d’acreditació del personal tècnic competent per a l’elaboració de plans d’autoprotecció en l’àmbit de la protecció civil local.
- Elaboració de PAUs per activitats incloses a l’Annex IA – Acreditació per elaborar PAU d’interès local + CURS SUPERIOR (212 hores).
- Elaboració de PAUs per activitats que, per resolució del DGPC, compleixen els criteris de l’annex IB – Acreditació per elaborar PAU d’interès local + CURS SUPERIOR (212 hores).
Personal amb titulació universitària que ha estat acreditat per elaborar plans d’autoprotecció d’interès per a la protecció civil local. Aquest personal haurà de realitzar el curs de formació superior per elaborar plans d’autoprotecció d’interès per a la protecció civil de Catalunya de 75 hores (45 teòriques i 30 pràctiques).
Examen lliure;
De forma alternativa a la realització del curs, aquest personal pot optar per realitzar un examen per demostrar els seus coneixements.
Les competències mínimes que cal assolir en el curs de formació superior, es llisten a l’annex II de la citada Ordre.
Aqujests exàmens constaran d’un test de coneixements i del desenvolupament d’un exercici pràctic.
Normativa de desenvolupament;
- Ordre IRP/516/2010, de 8 de novembre, sobre el procediment d’acreditació del personal tècnic competent per a l’elaboració de plans d’autoprotecció en l’àmbit de protecció civil (DOGC 5753 de 11.11.2010).
- Resolució de 8 de novembre de 2010 de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya que detalla els criteris d’avaluació del curs de formació basica per a tècnics de protecció civil.
Sol·liciti una visita tècnica, li farem la proposta més adequada a la seva activitat.
Contacti amb nosaltres a info@consultoriatt.com.
Disposem de tècnics competents i acreditats d’acord amb l’Ordre IRP/516/2010 i l’article 17 del Decret 82/2010.
Deixa un comentari